Gepersonaliseerde Revor matrassen voor Alpecin-Deceuninck wielerteam

Gepersonaliseerde Revor matrassen voor het Alpecin-Deceuninck wielerteam

Revor Bedding, de West-Vlaamse matrassen- en beddenfabrikant uit Kuurne, wordt de official ‘sleep supplier’ van wielerploeg Alpecin-Deceuninck. Na twee jaar samenwerking met de renners van Lotto Soudal stapt Revor Bedding over naar de ploeg van renners als Mathieu van der Poel, Jasper Philipsen en Dries De Bondt.

De Alpecin-Deceuninck renners werden tijdens de afgelopen Tour de France al voorzien van een eigen gepersonaliseerde matras en hoofdkussen om zo hun nachtrust en recuperatie te verbeteren. ‘De matrassen en hoofdkussens op maat moeten zorgen voor dat ene procentje meer met als gevolg de beste prestaties en dus ook twee knappe ritzeges‘ lacht Jan Maes van Revor.

De matrassen en hoofdkussens werden samen met een team van kinesisten en ergotherapeuten uit Leuven en Antwerpen ontwikkeld. Iedere renner krijgt aan de hand van zijn gewicht, lichaamsbouw en specifieke noden een aangepast matras en hoofdkussen. Deze worden door de Revor matrasdragers tijdens grote rondes iedere dag van hotel naar hotel gebracht zodat de renners elke nacht op dezelfde matras kunnen slapen. De samenwerking werd intussen dan ook al opgestart met de Tour de France als eerste en ook geslaagde proefstuk.

Henri en Quentin

Het Alpecin-Deceuninck team is al een tijdje actief bezig met het meten en verbeteren van de rust en slaap van hun renners en zijn ervan overtuigd dat ook deze details mee het verschil maken. “Slaap is de belangrijkste vorm van herstel, en dus cruciaal voor de toekomstige prestatie”, aldus Alpecin-Deceuninck. “Met Revor bedding vinden we een partner met expertise op vlak van slaap en recuperatie.”

Het bedrijf maakt al meer dan 45 jaar hoogwaardige matrassen en bedden, produceert meer dan 200.000 matrassen per jaar en weet als geen ander om mensen en dus ook topsporters een kwalitatievere nachtrust te bezorgen en de recuperatie te bevorderen. 

Gebruik onze matraszoeker

 

LEES OOK

Slaaptips

De match tussen kussen en slaaphouding

Iedereen heeft een unieke lichaamsbouw en heeft een eigen slaappatroon. Daarom hangt de ideale slaaphouding af van persoon tot persoon. Bij de ...

Lees meer »

Slaaptips

Wat als: Je moeilijk in slaap valt?

Iedereen maakt het wel eens mee. Je bent moe, kruipt onder de lakens en BAM! Ineens ben je klaarwakker. Je begint te stressen omdat je morgen vroeg ...

Lees meer »