De match tussen kussen en slaaphouding

Iedereen heeft een unieke lichaamsbouw en heeft een eigen slaappatroon. Daarom hangt de ideale slaaphouding af van persoon tot persoon. Bij de aankoop van een nieuw kussen is het echter zeer belangrijk om rekening te houden met je slaaphouding. In deze blog lees je meer over de match tussen kussen en slaappositie.

 

 

Hoewel sommige mensen de neiging hebben om 's nachts te woelen en te draaien tussen verschillende posities, verkiezen de meeste mensen een bepaalde slaaphouding boven andere. Misschien bent je iemand die graag op de rug begint en dan op de zij rolt. Of misschien breng je het grootste deel van de nacht op je zij door en eindig je 's ochtends op je buik terwijl je de wekker uitzet en nog eens draait.

Iedereen heeft een unieke lichaamsbouw en heeft een eigen slaappatroon. Daarom hangt de ideale slaaphouding af van persoon tot persoon. Bij de aankoop van een nieuw kussen is het echter zeer belangrijk om rekening te houden met je slaaphouding. In deze blog lees je meer over de match tussen kussen en slaappositie.

 

Rugslapers

rugslaper, slapen op je rug, slaaphouding

Languit op bed liggen, gezicht naar boven, blik op oneindig en klaar om schapen te tellen. Op je rug slapen kan heerlijk zijn. Je lichaam kan volledig ontspannen en je bent in een mum van tijd vertrokken richting dromenland. Dit lukt echter alleen als je een goed kussen hebt. Als je op je rug slaapt moet je bij het zoeken naar een kussen vooral op je postuur letten. Idealiter probeer je enkele kussens uit met meerdere hoogteverschillen zodat je nek goed ondersteund wordt. Op die manier kan je zoeken welke hoogte van kussen ervoor zorgt dat jouw rugwervels en nekwervels op één lijn liggen.

Zijslapers

Voor zijslapers mag je kussen niet te dik en niet te smal zijn

Is op je rug slapen niets voor jou en ben je liever de kleine-, of de grote lepel? Dan ben je ongetwijfeld een zijslaper. Zijslapers moeten ervoor zorgen dat het kussen dat ze aanschaffen dik genoeg is. Ook voor deze groep slapers is het cruciaal dat de nekwervels en rugwervels in één rechte lijn liggen. Het makkelijkste om je op te baseren bij de zoektocht naar een nieuw kussen is de schouderbreedte. Heb je brede schouders, dan ga je voor een dik kussen. Heb je smallere schouders, dan slaap je best op een dunner kussen.

Buikslapers

op je buik slapen, buikslaper, houding

Op je zij of op je rug slapen is niets voor jou. Jij laat je liever van je mooiste kant zien? Dan heb je een klein beetje pech, want ergonomisch gezien is op je buik slapen de slechtst mogelijke positie. Als je op je buik slaapt ligt je hoofd namelijk altijd op één kant, en dat is onnatuurlijk voor je nek. Ben je echter een die-hard buikslaper en wil je toch deze positie behouden? Ga dan voor een zo laag mogelijk kussen, of gebruik simpelweg géén hoofdkussen.

Bovenstaande tips zijn algemeen. Het kan zijn dat je een zijslaper bent en toch verkiest om zonder kussen te slapen. Wie zijn wij om jouw comfort te bepalen? Het enige wat we doen bij Revor is jullie helpen om de meest ergonomisch mogelijke oplossing aan te bieden zodanig dat jullie goed slapen. Nu, en in de toekomst!

Ontdek onze kussens op de Revor-website

 

LEES OOK

Slaaptips

Wat als: Je moeilijk in slaap valt?

Iedereen maakt het wel eens mee. Je bent moe, kruipt onder de lakens en BAM! Ineens ben je klaarwakker. Je begint te stressen omdat je morgen vroeg ...

Lees meer »

Slaaptips

Sneller inslapen? Ontdek onze tips om in slaap te vallen

Iedereen kent het wel: je kijkt al de hele dag uit naar je warme bed, maar nét wanneer je je hoofd op het kussen legt, kan je de slaap niet vatten. ...

Lees meer »