Sneller inslapen? Ontdek onze tips om in slaap te vallen

Iedereen kent het wel: je kijkt al de hele dag uit naar je warme bed, maar nét wanneer je je hoofd op het kussen legt, kan je de slaap niet vatten. Dus lig je te woelen en zie je de uren voorbij vliegen op de wekker. Frustrerend! Gelukkig kan je sneller in slaap vallen met een paar handige tips. Zo lig je nooit nog wakker van het feit dat je wakker ligt.

SNELLER IN SLAAP VALLEN? TIP 1: COMFORT PRIMEERT!

Zorg ervoor dat je slaapkamer je nachtrust maximaal ondersteunt. Hoe? Door te investeren in een comfortabel bed, verduisterende gordijnen en beddengoed dat je lichaam mooi op temperatuur houdt. 

Over temperatuur gesproken: het juiste slaapklimaat is óók belangrijk. Zet de thermostaat niet te hoog en zorg voor voldoende verluchting in de slaapkamer.

sneller-in-slaap-vallen-tip-1-comfort-primeert-

SNEL-IN-SLAAP-TIP 2: SCHERM JE AF VAN HET SCHERM

Smartphones, tablets, computers… Het zijn stuk voor stuk aandachtvreters die je wakker houden. Niet alleen door hun gebliep en gezoem – of door het feit dat je later gaat slapen omdat je jouw schermpje maar niet weg kan leggen. Het blauwe licht van je gsm of iPad houdt je letterlijk wakker. Ban ze dus voor eeuwig en drie dagen uit je slaapkamer. Leg ze een uurtje voor je gaat slapen weg. Zet wat muziek op, lees een boek of doe een praatje. Véél rustgevender, veel beter voor je slaappatroon. Wat ons naadloos bij de volgende tip brengt.

snel-in-slaap-tip-2-scherm-je-af-van-het-scherm

ONTSPANNEN: DE ONMISBARE TIP OM SNEL IN SLAAP TE VALLEN

De sleutel tot snel in slaap vallen, dat is ontspannen naar bed gaan. Zonder stress, zonder zorgen. Laat je e-mails dus links liggen, leg je werkopdrachten aan de kant en stop met piekeren. Neem een rustgevend badje, schrijf je in op de yogales of luister naar ontspannende muziek. Word helemaal zen, op je eigen manier.

ontspannen-de-onmisbare-tip-om-snel-in-slaap-te-vallen

SNELLER IN SLAAP VALLEN MET REGELMAAT? ABSOLUUT!

Nog een goeie tip: een vast slaapritueel helpt geweldig om sneller in slaap te vallen. Ga zoveel mogelijk rond dezelfde tijd naar bed – en sta ongeveer op hetzelfde uur weer op. Zelfs in de weekends of tijdens vakanties. Met de nodige regelmaat leer je jouw lichaam wanneer het tijd is om naar dromenland te vertrekken. Oh, en doe géén dutjes overdag. Die zorgen ervoor dat je ’s avonds langer wakker ligt. Ben je toch heel moe, verbijt de slaap dan even en ga op het einde van de dag iets vroeger naar bed.

sneller-in-slaap-vallen-met-regelmaat-absoluut

DÉ ULTIEME SNELLER-IN-SLAAP-VALLEN-TIP: KIES DE JUISTE MATRAS EN HET BESTE KUSSEN

Als je écht sneller in slaap wilt vallen – en gewoonweg beter wilt slapen – investeer je best in een matras die perfect bij je lichaam past. Je matras regelt immers je lighouding én de temperatuur onder de lakens. Een optimaal verluchtende matras voelt pakken comfortabeler aan. Vergeet ook zeker je kussen geen upgrade te geven. Met de juiste ondersteuning vat je de slaap sneller en geniet je van een diepere, gezondere slaap. Tijd om die sneller-in-slaap-vallen-tips om te zetten in de praktijk? Niets houdt je nog tegen! Bekijk voor de laatste tip zeker de Revor-matrassen. Met dié topkwaliteit val je in slaap voor je één-twee-drie-schaap kan zeggen.

Een matras vinden die perfect bij jouw lichaam en nachtrust past?

Gebruik onze matraszoeker

LEES OOK

Slaaptips

Slapen met oordoppen

Iedereen maakt het wel eens mee. Een feestende buur midden in de nacht, een vroege vogel die zaterdagochtend zijn gras aan het afrijden is, een ...

Lees meer »

dromen

Wat is REM-slaap en waarom hebben we het nodig?

Tijdens de nacht doorlopen we verschillende slaapstadia in een vaste volgorde. Uiteindelijk gaan we deze slaapcyclus zo’n 4 tot 6 keer door met als ...

Lees meer »