Zo ziet het slaappatroon van top-CEO Jeff Bezos eruit.

Jeff Bezos blijkt een onverbiddelijke ambassadeur van slaap te zijn. In heel wat interviews vertelde Amazon’s top-CEO hoe zijn slaappatroon eruitziet. Graag zetten wij deze even voor jou op een rijtje.

Vroeg gaan slapen & vroeg opstaan

Als we het woord CEO te horen krijgen, denken we vaak aan hardwerkende mensen die wekelijks zo’n 55 werkuren kloppen en weinig tijd over houden om te slapen. Toch bewijst Jeff Bezos het tegendeel. “Ik ga vroeg slapen en sta vroeg op”, zegt hij. “En ik zorg dat ik 8 uur slaap per nacht heb.”

Toch geeft Bezos toe zich niet altijd te kunnen houden aan zijn regime: “Als ik van tijdzone verander, is het niet altijd mogelijk om die uren te halen, maar ik ben er toch op gefocust. Als ik 8 uur slaap, kan ik beter denken, heb ik meer energie en ben ik beter gezind.”

 

Quality time

In de ochtend houdt Bezos zich ook aan een vast ritueel: “Ik vind het leuk om de krant te lezen en koffie te drinken. Ik geniet ervan om te ontbijten met mijn kinderen voor ze naar school vertrekken. Die quality time is erg belangrijk voor me."

autumn-breakfast-beverage-bread-1928151

Meetings in de morgen

De belangrijkste meetings zet Bezos altijd om 10u: “Meetings die het meeste IQ vragen, doe ik altijd voor de middag. In de ochtend is mijn hoofd nog fris. Hoe later op de werkdag, hoe meer mijn hersenen belast zijn met werk gerelateerde zaken. Daarom komt alles wat mentaal een uitdaging vormt, aan bod om 10u.” Als hij vermoeid wordt, trekt Bezos er onverbiddelijk de stekker uit. Op het einde van de dag probeert hij dan ook geen belangrijke beslissingen meer te nemen. “Tegen 17 uur heb ik al het gevoel dat ik niet meer helder kan nadenken. Ik schuif dan alles door naar de volgende ochtend om 10 uur”.

adult-black-boardroom-1345085

Filosofie

Bezos hecht dus veel belang aan zijn slaap en algemene gezondheid: “Als je fysiek niet goed zit, kan je geen optimale beslissingen nemen.”, meent hij. Goed uitgeslapen zijn, is dus een must.

Om af te sluiten geven we je nog een interessante quote mee van Jeff Bezos: “Als leidinggevende word je betaald om een klein aantal heel belangrijke beslissingen te nemen, niet om er duizenden beslissingen per dag door te jagen.”

Lees hier meer over slaap

LEES OOK

Slaaptips

9 tips voor een frisse nachtrust in de zomer

Slapen bij warm weer: tips om je slaapkamer heerlijk koel te houden in de zomer Iedereen kent het wel: overdag ben je zó blij dat de zomer in het ...

Lees meer »

Slaap doet leven

Wat is de beste slaaphouding tijdens de zwangerschap?

Wat is de beste slaaphouding tijdens de zwangerschap? Tijdens je zwangerschap merk je al snel dat je normale slaaphoudingen niet meer optimaal zijn. ...

Lees meer »