Vermageren tijdens het slapen? Het kan!

Melatonine for the win! Wil je meer calorieën verbranden tijdens jouw slaap? Lees dan zeker even deze tips.

Maak je kamer donker

Probeer je kamer zo donker mogelijk te maken. Goeie gordijnen of rolluiken zijn hier belangrijk. Zorg ervoor dat alle lichtbronnen in je kamer uit staan en dat het zo donker mogelijk is. Een ander goed alternatief is bijvoorbeeld het opzetten van een oogmasker. De reden hierachter is simpel: als je slaapkamer pikdonker is, produceert je lichaam melatonine. Dit hormoon zorgt er niet alleen voor dat je slaperig wordt, maar uit onderzoek is gebleken dat het ook kan helpen om meer vetten te verbranden!

back-view-bed-bedroom-946232

Proteïneshake & peper

Nog ‘een hongerke’ voor het slapen gaan? Kies de juiste snack. Onderzoekers aan de Florida State University ontdekten dat, raar maar waar, proteïneshakes een goede keuze zijn. Zo verbrandden de deelnemers die dagelijks een proteïneshake dronken, meer calorieën tijdens hun slaap. Bovendien zorgen de proteïnen ervoor dat je spieren ’s nachts kunnen herstellen. Een extra bonus bij het nemen van een proteïneshake: hoe meer spieren, hoe meer calorieën er verbrand worden in rusttoestand! Uit ander onderzoek is gebleken dat peper een van de meest effectieve kruiden is wanneer het aankomt om het verbranden van vet. Strooi dus wat peper over je avondsnack!

Koude kamer

In een koele kamer slapen = meer calorieën verbranden, That’s it. In een koude omgeving moet je lichaam namelijk meer calorieën verbranden om je lichaam op temperatuur te houden. Blijf dus van die verwarming af en zet gewoon iedere ochtend even je raam open om de kamer te verluchten.

Drink een kop thee

De meeste theesoorten bevatten stoffen die rustgevend en kalmerend werken. Drink dus een tas thee voor het slapen gaan. Ze helpen je sneller in slaap te vallen en bovendien helpen ze je om het vet rond je buik te verminderen. Enkele theesoorten die je zouden kunnen helpen vermageren zijn: groene thee, kamillethee, paardenbloemthee en pepermuntthee.

aromatic-close-cup-1417945

Vast uur

Één van de belangrijkste tips die we je kunnen meegeven om te vermageren is om op een vast uur te gaan slapen. Probeer iedere nacht toch een 7 tot 8 uur te slapen. Op een vast uur gaan slapen is niet evident, we know, maar wist je dat mensen die goed uitgerust zijn, 5% meer calorieën verbranden in rusttoestand dan mensen die moe zijn? Overweeg toch maar nog eens om op een vast uur te gaan slapen. Bovendien blijk dat te weinig slaap een belangrijke oorzaak kan zijn voor obesitas. Op een vast uur gaan slapen is dus een must!

Hulp nodig bij een regelmatig slaappatroon? Lees hier meer tips!

Lees hier meer over slaap

 

LEES OOK

Slaap doet leven

Wat is de beste slaaphouding tijdens de zwangerschap?

Wat is de beste slaaphouding tijdens de zwangerschap? Tijdens je zwangerschap merk je al snel dat je normale slaaphoudingen niet meer optimaal zijn. ...

Lees meer »

Slaaptips

Slapen met oordoppen

Iedereen maakt het wel eens mee. Een feestende buur midden in de nacht, een vroege vogel die zaterdagochtend zijn gras aan het afrijden is, een ...

Lees meer »