De voordelen van een gezonde nachtrust

Het is vandaag – géééuw! – Dag van de Slaap. En daar zijn goede redenen voor. Want slaap is ontzettend belangrijk voor je gezondheid en je humeur. In deze blog zetten we de belangrijkste voordelen van een gezonde slaap voor je op een rijtje.

1. FOREVER YOUNG

Een goede nachtrust heeft een wonderlijk effect op je huid. Je krijgt minder snel rimpels dan mensen met een chronisch slaaptekort. Hoe dat komt? Wel, je huid herstelt zichzelf tijdens je slaap. Wanneer je te weinig slaap vangt, verhoogt ook het gehalte cortisol in je bloed – wat dan weer de werking van collageen vermindert. En precies dát heb je nodig om van een mooie, strakke en gladde huid te kunnen genieten.

11740_forever-young-1

2. BLIJF SLANK – OF WORD HET!

Door voldoende te slapen, stimuleer je jouw metabolisme. Te weinig slaap staat dan ook in rechtstreeks verband met overgewicht. ’s Nachts diep en voldoende slapen verbetert je stofwisseling en houdt je hormonen op peil. Vooral dan de balans tussen greline en leptine, waardoor je eetlust overdag binnen de perken blijft.

11741_blijf-slank-1

3. BLIJF RELAXED

Als je een gezond slaapritme aanhoudt, ben je beter bestand tegen de ergernissen van alledag. Je voelt je weerbaarder én bent minder prikkelbaar. Door je slaaproutine te verzorgen, kan je flexibeler en creatiever inspelen op onverwachte situaties. Bovendien ben je gewoon opgewekter.

11742_relaxed-1

4. EEEUH, WAT WAS PUNT 4 OOK ALWEER…

Slecht geslapen? Dan houden je hersenen minder makkelijk informatie vast. Een betere nachtrust zorgt dan ook voor een beter geheugen. Handig, want alle tijd die je normaal verliest aan het zoeken naar je autosleutels of telefoon, kan je nu heerlijk doorbrengen in je bed.

Lees hier meer over slaap

LEES OOK

Slaaptips

9 tips voor een frisse nachtrust in de zomer

Slapen bij warm weer: tips om je slaapkamer heerlijk koel te houden in de zomer Iedereen kent het wel: overdag ben je zó blij dat de zomer in het ...

Lees meer »

Slaaptips

De match tussen kussen en slaaphouding

Iedereen heeft een unieke lichaamsbouw en heeft een eigen slaappatroon. Daarom hangt de ideale slaaphouding af van persoon tot persoon. Bij de ...

Lees meer »